Alege corect! Usi de garaj MCA

Arcurile de torsiune sau de tractiune, componente de importanta majora in ansamblul usii sectionale

Usile de garaj sectionale sunt actionate manual sau electric, ridicarea acestora pe tavan realizandu-se cu ajutorul sistemului de arcuri (de torsiune sau de tractiune). Arcurile au rolul de a tine panourile usii deasupra intrarii respective, in conditii de siguranta, prin urmare calibrarea acestora in fabrica este extrem de importanta pentru intregul ansamblu al usii.

Calitatea otelului

Calitatea otelului din care sunt realizate arcurile este importanta pentru ca de asta depinde rezistenta in timp a acestora si echilibrarea (functionalitatea usii) in timp.

Partea „dificila” pentru clienti este ca nu pot verifica doar cu ochiul liber, nu este vorba despre niste caracteristici estetice, de suprafata. Calitatea arcurilor reiese din garantia oferita de fiecare producator. Aceasta se refera in principal la numarul de cicluri de functionare garantate pentru produsul respectiv.

Fiecare tip de usa primeste un sistem de arcuri personalizat, astfel incat sa rezulte un ansamblu sigur, rezistent si conform cu normele CE din domeniu.

Calibrarea arcurilor pentru fiecare usa in a parte

In fabrica MCA folosim un program informatic specific, un soft care prelucreaza informatiile si genereaza datele pentru calibrarea arcurilor pentru fiecare usa sectionala in parte.

  • arcurile sunt dimensionate pentru fiecare usa in parte in functie de inaltime X latime (suprafata) si in functie de accesorii pentru care a optat clientul – daca a dorit ferestre sau panouri vitrate etc.
  • dimensiunile arcurilor se socotesc in functie de diametru, de grosimea spirei si in functie de lungime – din combinarea acestor parametri rezulta numarul de cicluri la care rezista un sistem de arcuri
  • un sistem de arcuri asociat unui ansamblu de panouri sandwich poate fi calibrat pentru:
    • 100.000 de cicluri de functionare garantate – in general se cere pentru sisteme de usi industriale (destinate utilizarii intensive)
    • 25.000 de cicluri de functionare garantate - aceasta este calibrarea standard pentru arcuri de torsiune - la cererea clientilor sau in functie de anumite situatii particulare, aceste arcuri de torsiune pot fi calibrate pentru mai mult de 25.000 de cicluri (de ex 30.000 sau 50.000 de cicluri)
    • 15.000 de cicluri de functionare garantate pentru arcurile de tractiune, folosite de exemplu pentru o usa rezidentiala economica

Cand achizitionati o usa de garaj este important sa va asigurati ca furnizorul ales va ofera o solutie corecta si verificata, cu acte de garantie corespunzatoare.

©2024 MILCA SRL. | Termeni si conditii |  A.N.P.C. - www.anpc.ro | MILCA SRL - CUI: RO10169504, NR Reg. Com.: J52/178/1997